Els nacionalismes evidents, a estudi

S’acaba de publicar la traducció de Banal Nationalism, de Michael Billig dins de la col·lecció El món de les nacions de l’Editorial Afers. Nacionalisme Banal és un molt interessant assaig sobre els nacionalismes evidents que apleguen a qualificar-se com a “no nacionalismes” o simples “patriotismes” i que, com diu al pròleg el Catedràtic de Ciències Socials de la Universitat de Loughborough (Regne Unit), «un tipus important de nacionalisme que era passat per alt per la major part d’analistes del nacionalisme […] el nacionalisme rutinari dels estat nació establerts», sovint percebuts com “assenyats” front als “perillosos” nacionalismes sense estat.

La iniciativa d’Afers ompli un buit important atés que no hi havia encara traducció catalana ni castellana ni ha comptat amb la difusió en l’àmbit espanyol que sí han tingut altres aportacions. Tots els professors i estudiants de la Universitat de València teniu un 25% de descompte si el compreu a qualsevol de les tendes de la Universitat.

Nacionalisme banal

[@more@]Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Els nacionalismes evidents, a estudi

  1. Excel.lent el teu blog. Et felicito.

  2. Molt i molt d’acord amb tots els comentaris.

    I moltes gràcies a Dídac per les felicitacions

Els comentaris estan tancats.