Homosexualitat a l’Islam: silenci i més silenci

La situació provoca calfreds: l'homosexualitat implica la pena de mort a l'Iran, l'Aràbia Saudí (als casats; els fadrins tenen la sort de rebre cent fuetejades), el Iemen, Mauritània, Sudan i les regions septentrionals de Nigèrira on s'aplica la sharia. Pot suposar cadena perpètua al Pakistan i diverses penes de presó a Argèlia, Egipte, Qatar, Maldives, entre d'altres estats de majoria musulmana.

[@more@]

A la majoria de les societats musulmanes ser gai o lesbiana suposa una brutal exclusió no sols social sinó també legal que acostuma a silenciar-se a les societats occidentals. Sols a Turquia i, en certa mesura, al Líban no hi ha una persecució política dels homosexuals.

Els governs i les societats civils democràtiques no poden, al meu parer, continuar callats davant d'esta situació. I a tot açò, què diu l'ONU?

Igualment que als hòmens ens correspon una inequívoca responsabilitat en què s'aconseguisca la igualtat social entre hòmens i dones, també a tots, heterosexuals, homosexuals, bisexuals, etc. ens pertoca denunciar unes violacions dels drets humans tan impresentables. No trobeu?

Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Homosexualitat a l’Islam: silenci i més silenci

  1. Fab diu:

    perdona’m però m’ha fet somriure “els fadrins tenen la sort de rebre cent fuetejades”…quina sort! bé…millor rebre 100 fuetejades que morir!

    De tota manera els paisos democratics i l’ONU estan ocupats en enriquir-se…

    🙂

Els comentaris estan tancats.