Persèpolis

Dilluns a la nit vaig veure Persèpolis, una pel·lícula d'animació en blanc i negre que em va deixar impressionat. És la història d'una xiqueta al si d'una família acomodada i liberal que viu la repressió i l'enderrocament del Sha de Pèrsia i l'establiment de la República Islàmica. L'adolescència i la joventut transcorrerà, tràgicament, entre el règim dels aiatolàs i la Viena de finals dels uitanta.

[@more@]

El film, basat en un còmic de Marjane Satrapi que vull llegir ja mateix i que fins ara desconeixia (traduït al català per Norma Editorial), té una multiplicitat de temàtiques interconnectades: la repressió política del regim teocràtic iraní, la situació marginal de la dona a l'islam i també a Occident, la immigració, la joventut… Però este còctel està magistralment narrat mitjançant els ulls d'ella, Marji, i provoca una molt aconseguida identificació de l'espectador amb la protagonista.

Persèpolis és una història feminista contra la intolerància, és una invitació a la democràcia i als drets humans. A Europa i a Iran. Us recomane esta pel·lícula. Trobe que són de les que romandran amb el temps…

Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.