De les 6912 llengües al món, 516 pròximes a la desaparició

Segons Ethnologue actualment es parlen 6912 llengües al món, de les quals 516 llengües estan pròximes a la desaparició, la majoria de les quals a Oceania (210) i a Amèrica (170). A Europa hi ha un total de 12. Les 10 llengües més parlades del planeta són el xinés mandarí (885 milions de persones), el castellà (332), l'anglés (322), el bengalí (189), l'hindi (182), el portugués (170), el rus (170), el japonés (125), l'alemany (98) i el xinés wu (77'1).

La majoria dels estats del món presenten si més no una certa diversitat lingüística, sovint no reconeguda amb rang d'oficialitat (hi ha una mitjana de 30 llengües per estat). Tan sols Islàndia, Cuba i les dues Corees són reconegudes per Etnologue com monolingües.

Segons dades de la Secretaria de la Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, la nostra llengua ocuparia el 88é lloc entre les més parlades, per damunt del búlgar i el suec, amb més de 9'1 milions que saben parlar-lo i més d'11 que l'entenen. Dels més de 4'8 milions de valencians, un 53% afirmen que saben parlar valencià i un 75'9% que l'entenen.

 Ethnologue

[@more@]

Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.