Creix l’antiamericanisme al món. Alemanya i Espanya lideren l’antiamericanisme europeu

Tot i que la majoria de les 47 societats del món estudiades tenen una opinió més favorable que desfavorable cap als Estats Units, l'antiamericanisme ha crescut al món i s'ha fet més profund a les societats àrabs i musulmanes però, també, a algunes tradicionals aliades occidentals.

En este sentit el 60% dels espanyols mostren una actitud desfavorable cap als Estats Units i només un 30% es mostra favorable. Este antiamericanisme a Europa només és superat per Alemanya (amb un 66% vs 30%). Turquia, tot i ser membre de l'OTAN, és el darrer estat de la llista mundial amb un 83% d'actituds desfavorables i únicament un 9% de favorables. Polònia seria el cas europeu més favorable als EE.UU. (31% vs. 61%), seguida d'Itàlia (38% vs. 53%)

Pew Global Attitudes Project ha publicat recentment un informe que analitza la percepció del govern Bush i dels EE.UU. en 47 estats. L'estudi també inclou percepcions mediambientals, sobre Vladimir Putin i altres aspectes d'interés. Podeu llegir (en anglés) l'estracte punxant ací i l'informe complet ací.

[@more@]

Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.