Daniel Oliver Llorente, un ciutadà ple de dignitat

Li deien Daniel Oliver Llorente i era estudiant de dret de la Universitat de València. Tenia 23 anys. Segons les informacions periodístiques que he llegit hui, el dia 17 d'octubre, en les immediacions del Campus dels Tarongers, s'interessà per una xica que estava sent agredida (físicament o injuriada, els periodistes no es posen d'acord) i rebé un colp per banda de l'agressor que al capdavall esdevingué mortal.

Sembla que foren molts els qui observaren l'escena de l'agressió i sembla que només Daniel s'interessà per ella. No és fàcil intervenir directament contra un agressor, no és senzill superar la covardia… Per això l'actitud solidària de Daniel mereix ser reconeguda.

 Campus de Tarongers

[@more@]

Com a professor de la Universitat de València i docent en el Campus de Tarongers he sentit ràbia, impotència i emoció per un alumne ple de vida que l'ha perduda per interessar-se per un altre ciutadà, una ciutadana en este cas.

Daniel no mereix que l'oblidem. Fou un xic, un home, un ciutadà, que s'interessà per una dona que estava sent insultada i potser agredida físicament. La seua fou una conducta exemplar, una resposta cívica a la violència, en este cas de caire masclista.

Daniel Oliver Llorente fou un ciutadà ple de dignitat. Ja sé que estes i altres paraules no poden recuperar-li la vida però en una societat democràtica Daniel mereix ser recordat com una persona solidària i plena de dignitat.

Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.