Pakistan, colp a colp

El general Pervez Musharraf, dictador de Pakistan, ha protagonitzat este mes una mena de colp d’estat dins del règim colpista que ell mateix instaurà en 1999. La proclamació de l’estat d’excepció per forçar que el Tribunal Suprem no li impedira presentar-se a una nova reelecció allunya encara més les esperances de democratització de l’estat asiàtic.

Pervez Musharraf

[@more@]

La República Islàmica de Pakistan és un estat convuls de 160 milions de persones, assetjat per l’islamisme interior i internacional (que, com en Argèlia, Egipte, Aràbia Saudí i tants altres casos, s’ha configurat com l’oposició real a esta mena de règims despotes, corruptos i sovint proclius a l’administració nord-americana) i amb un exèrcit amb armes nuclears la qual cosa genera una lògica inquietud en bona part de la comunitat internacional.

Tot i que sembla que Musharraf ha perdut predicament a Washington i, també, a Brussel·les, el suport que ha rebut per banda dels governs occidentals podria produir una reacció relativament semblant a la que suposà el destronament del darrer sha de Pèrsia, Mohammad Reza Pahlavi, i la creació de la República Islàmica d’Iran.

Per conéixer més detalls de la situació actual l’Observatorio de Política Exterior (OPEX) de la Fundación Alternativas ha publicat una succinta fitxa electoral de les darreres eleccions presidencials preparada per Ana Ballesteros (punxeu ací). Per conéixer més detalls de la biografia de Musharraf podeu punxar ací.

Quant a vicentflor

Vicent Flor nasqué l'any 1971 a València, ciutat on hi hi viu. És llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i també en Antropologia Social i Cultural per la UNED i doctor en Sociologia per la Universitat de València. Des de 2000 és professor de Sociologia de la Universitat de València i professor tutor de la UNED.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.